Inspiratie

 

Als je op zoek bent naar geluk, dan houdt één van deze vragen je waarschijnlijk wel bezig:

 

  • Hoe komt het dat ik nu niet gelukkig ben?
  • Wat wil ik veranderen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik me wel gelukkig voel?

 

Een eerste stap is, om erachter te komen wat je ervan weerhoudt om gelukkig te zijn. Wat vervolgens van belang is, is dat je bereid bent om daadwerkelijk te veranderen. Dat je het echt wilt en hiervoor stappen gaat zetten.

Dat is de basis voor succes!

 

In het hele proces van veranderen is zelfreflectie een essentieel onderdeel. Het je bewust worden van de dingen die je denkt, voelt en doet en hiervan leren. Met liefde en zonder oordeel naar jezelf kijken. Je mag er zijn. Gewoon zoals je bent. Maar wie ben je eigenlijk werkelijk en wat wil je echt? Deze vragen zijn niet altijd even makkelijk te beantwoorden.

 

Zelf ben ik met deze vragen de afgelopen paar jaren ook aan de slag gegaan. Ik ging op zoek naar echte liefde en geluk. Naar de waarheid, de waarheid over het leven en over mezelf. Wat wil ik en wat kan ik voor anderen betekenen door gewoon mezelf te zijn, gebruik makend van mijn eigen talenten en interesses. Mijn passie volgen en luisteren naar mijn hart. Maar ja, hoe doe je dat dan?

 

In mijn zoektocht naar de waarheid kwam ik onder andere uit bij spirituele en religieuze aspecten. Gaat het bij de verschillende religies in de basis niet over hetzelfde? Zijn we niet allemaal op zoek naar liefde en is het niet juist de liefde die ons verbindt?

 

Met de ontkerkelijking zie je dat mensen op zoek gaan naar andere bronnen voor steun, vertrouwen en het krijgen van antwoorden op diepzinnige vragen. Bij Alledaagse spiritualiteit vind je hierover meer informatie. Een grote bron van inspiratie voor mij is Een cursus in wonderen. Mocht je nieuwsgierig zijn naar deze Cursus, dan nodig ik je van harte uit om de uitleg hierover op deze site te lezen. Ook aan meditaties kan je veel hebben. Voor informatie en tips over mediteren en gratis toegang tot geleide meditaties van Geluk4all zie: Meditaties

 

In mijn boek 'Coach jezelf in gelukkig zijn!' vind je meer informatie over mijn zoektocht naar liefde en geluk. In het boek worden diverse aspecten belicht die te maken hebben met gelukkig zijn en met inzicht krijgen in wie je werkelijk bent.  

 

Veel leesplezier en inspiratie!

 

Lisette Marianne

 

Verander je wereld, begin bij jezelf!