Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een geneeswijze waarbij door middel van handoplegging het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en de zelfontwikkeling wordt bevorderd.

 

Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karaktertekens Rei (‘geest’, ‘ziel’ of ‘universeel’) en Ki (‘energie’ of ‘levenskracht’).

Reiki staat voor de universele energie, de kracht waar alles uit bestaat. Deze levensenergie is overal en stroomt door alles heen wat leeft.

 

Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is. Het is een behandelvorm uit China die door Mikao Usui in Japan in de vroege jaren van de 19e eeuw ontwikkeld is naar een eigen Japanse vorm.

 

De Reiki behandeling

Bij een Reiki behandeling wordt de universele levensenergie via de handen van de behandelaar aan de client doorgegeven. Hierdoor worden tekorten aan energie in het lichaam aangevuld en wordt de natuurlijke balans hersteld. Een Reiki behandeling helpt om de blokkades in het lichaam die ziekte veroorzaken, of die herstel in de weg staan, op te heffen.

 

Reiki is een holistische natuurgeneeswijze. Dit betekent dat bij een behandeling niet alleen wordt gekeken naar de specifieke klacht, maar naar de cliënt in zijn totaliteit. De Reiki energie werkt door op alle holistische niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. 

Reiki is een liefdevolle en zachte vorm van heling die zeer ontspannend en verlichtend kan werken.

 

De behandeling wordt over de kleding heen gegeven.

 

Kristal - en sound healing

Een Reiki behandeling zorgt ervoor dat je frequentie, je persoonlijke trillingsniveau, wordt verhoogd, zodat je je beter voelt en je meer geluk ervaart. Als je trillingsfrequentie hoger is dan voel je je energieker en trek je mensen en situaties aan met eenzelfde hoge frequentie. Alles is energie en alles heeft een eigen frequentie, ook gedachten en emoties hebben een frequentie. Zo hebben angst en verdriet een lage frequentie en liefde en vrede een hoge. Reiki draagt bij aan het verhogen van je trillingsniveau.

 

Bij een Reiki behandeling worden aanvullend edelstenen en kristallen klankschalen gebruikt, omdat deze een hoge frequentie hebben en helend werken. Ook de RAV Vast 432 Hz handpan kan worden ingezet bij de behandeling. De klanken van deze handpan zorgen voor ontspanning en helpen bij het in balans brengen van je chakra’s, de energiecentra van je lichaam.        

 

Heb je interesse in een Reiki behandeling als deel van je coachtraject, dan kun je dit aangeven bij het gratis en vrijblijvende intakegesprek. 

 

Maak hier je afspraak voor een gratis vrijblijvend intakegesprek:


Wil je direct een afspraak maken voor een Reiki behandeling, dan kan dat ook.

 

Over het algemeen duurt een Reiki behandeling één uur.

Een Reiki behandeling van 1,5 uur met extra aandacht voor kristal - en sound healing is ook mogelijk. 

 

Tarief Reiki behandeling:  € 67,-  per uur (inclusief 21%BTW)

 

Een Reiki behandeling op afstand is ook mogelijk. Deze behandeling duurt een half uur.

Tarief Reiki behandeling op afstand:  € 32,-  per half uur (inclusief 21%BTW)

 


Wil je meer informatie over Reiki en wil je leren hoe je jezelf en anderen kan behandelen, zodat de levensenergie weer vrij kan stromen? Wil je jezelf en anderen helpen om gezonder en gelukkiger te leven?  

 

Meld je dan aan voor een Reiki Cursus.

 

De Reiki cursussen (volgens ‘The Usui System of Natural Healing’) zijn verdeeld in de volgende gradaties:

 

Tijdens de cursussen ontvang je een inwijding in Reiki waardoor je kanaal wordt geopend, zodat je de energie kan ontvangen en (via je handen) door kan geven aan anderen en aan jezelf. Door de inwijding wordt je systeem vrij gemaakt van blokkades, waardoor de energie beter kan stromen.